Over BIM Choice

BIM Choice is een jonge onderneming die is opgericht door Lieuwe Bontekoe. Voordat Lieuwe BIM Choice lanceerde heeft hij in eerste instantie een studie Bouwkunde (HBO) afgerond. In het kader van de afstudeerscriptie voor deze opleiding heeft hij in opdracht van Royal Haskoning onderzoek gedaan naar implementatie van BIM in bestaande bouw. Tijdens de studietijd is Lieuwe werkzaam geweest bij Hurks van der Linden (tegenwoordig Hurks) in Den Bosch waar hij (in eerste instantie als stagiair) kennismaakte met de functie werkvoorbereider. Binnen deze organisatie groeide hij door tot volwaardig werkvoorbereider waarbij hij onder andere inkoopgesprekken en planningscontrole voor zijn rekening nam. Ook stuurde hij diverse onderaannemers aan. 

Meest recent is Lieuwe een jaar gedetacheerd geweest bij Ballast Nedam Engineering. Hier was hij actief als BIM-modelleur (3D) waarbij hij bouwaanvraag- en werktekeningen uitwerkte. Deze ervaring, gecombineerd met het al eerder gedane afstudeeronderzoek met als onderwerp BIM, zorgde ervoor dat Lieuwe besloot BIM Choice op te richten. Volgens Lieuwe is er met name voor de kleinere en middelgrote bouwondernemingen op het gebied van BIM nog veel te winnen. Hoe vroeger in het proces de koppeling in 3D wordt gemaakt, hoe vollediger de informatie. En hoe groter de kans op kostenbesparing. Dit geldt zowel in de bouw- als de beheerfase.

Tim Lochtenberg doorliep de MBO Bouwkunde te Nijmegen, waarna hij in 2013 afstudeerde aan de HBO Bouwkunde te ‘s Hertogenbosch. Hij werkte tijdens zijn studietijd voor o.a. HBH Architecten en de Gemeente Nijmegen en heeft ervaring opgedaan van timmerman op de bouwplaats tot bouwkundig tekenaar op een architecten bureau, waar hij aan diverse projecten gewerkt heeft in de sector woningbouw en utiliteitsbouw. Daarna heeft hij gedurende enkele jaren gewerkt bij een vloerenleverancier om vervolgens een nieuwe uitdaging aan te gaan bij BIM Choice.


Nieuws

Contact

T: 06 53 92 71 38

E: info@bimchoice.nl